۰

پزشکی و بهداشت

پیشگیری از بیماری هاری، نیازمند همکاری شهروندان

ژانویه 26, 2019 در 1:02 ب.ظ توسط

واکسیناسیون حیوانات صاحب دار و خانگی و مدیریت پسماند از سوی شهروندان تأثیری زیادی در پیشگیری از بیماری هاری دارد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد: محمدرضا متوسل الحسینی در ارتباط با کنترل بیماری هاری تصریح کرد: برنامه‌های کنترل و مبارزه با بیماری مهلک هاری بر عملکرد فعالانه و هماهنگ ترجمان‌های مرتبط در سه حوزه استوار است. کنترل بیماری و گردش ویروس در محیط طبیعی و حیوانات وحشی (سازمان حفاظت محیط‌زیست) کنترل جمعیت حیوانات بلا صاحب و مقابله با بیماری در آن‌ها (وزارت کشور از طریق شهرداری‌ها و دهیاری‌ها) و پایش و مقابله با بیماری در حیوانات خانگی و صاحب دار (سازمان دامپزشکی کشور). اداره کل دامپزشکی استان طی یک برنامه تدوین شده همه ساله با انجام واکسیناسیون پیشگیرانه در کل حیوانات صاحب دار اعم از سگ‌های گله و نگهبان و حیوانات خانگی، پایش مستمر بیماری، از طریق بررسی گزارشات ارائه شده از مشاهده علائم بیماری و موارد مشکوک به هاری در سطح دامداری‌ها، از طرف شهروندان و یا ارگان‌های مرتبط با موضوع و اجرای عملیات مهار و پاک‌سازی در کانون‌های درگیر و پیگیری مباحث آموزشی و ارتقاء آگاهی عمومی در خصوص بیماری و نحوه برخورد و حفاظت در برابران، به مقابله با بیماری می‌پردازد.
وی گفت طی سال جاری نیز بر اساس هماهنگی و همکاری متقابل از تمام موارد ارجاعی شبکه‌های بهداشت شهرستان‌ها، ادارات حفاظت محیط‌زیست و… نمونه‌برداری و واکنش لازم صورت پذیرفته است؛ و علاوه بر آن اطلاع‌رسانی لازم به این ارگان‌های مرتبط و تبادل مستندات در هر مرحله انجام می‌شود.
معاون سلامت دامپزشکی در ارتباط با وضعیت هاری در استان گفت: در سال‌های گذشته کانون‌های بیماری در استان در حد صفر یا بسیار محدود بوده، اما بر اساس نمونه‌گیری و بررسی‌های آزمایشگاهی متأسفانه در سال جاری شاهد افزایش کانون‌ها در جمعیت انواع حیوانات از جمله: سگ، الاغ، اسب، بز، روباه، گربه و گاو بوده‌ایم که این خود زنگ خطری برای سلامت جامعه می‌باشد.
نامبرده در ادامه توضیح داد: انجام معاینات دوره‌ای منظم دامپزشکی، واکسینه کردن حیوانات خانگی و کاری و رعایت مسائل بهداشتی همچون مدیریت پسماند و جلوگیری از ایجاد جاذبه تغذیه‌ای که باعث جذب حیوانات ولگرد به مناطق شهری و مسکونی می‌گردد، از سوی شهروندان ‌‌می‌تواند کمک شایانی به برنامه‌های کنترلی این بیماری به‌شدت خطرناک باشد.
متوسل الحسینی در پایان با تأکید بر آنکه مهمترین علت گسترش بیماری هاری حیوانات ولگرد می‌باشند؛ رعایت نکات بهداشتی بیان شده از جمله عدم نزدیک شدن به حیوانات وحشی، مشکوک شدن به هرگونه تغییر رفتار حیوانات دست‌آموز و اهلی، مراجعه فوری به مراکز بهداشتی در صورت ایجاد گزش در هر نقطه از بدن توسط هرگونه حیوانی و اطلاع دادن هر مورد مشکوک را به دامپزشکی به شهروندان توصیه نمود.

برچسب‌ها:, , , ,

دیدگاهتان را بنویسید