۰

دسته‌بندی نشده

تناقض شاخص‌های کسب‌ و کار یزد با واقعیت‌های محیط اقتصادی

فوریه 8, 2022 در 11:25 ق.ظ توسط

دبیر کانون تفکر اقتصاد دانشگاه یزد گفت: شاخص‌های فضای کسب‌ و کار در استان یزد با واقعیت‌های محیط اقتصادی، ناهماهنگ و متناقض است.

«حبیب انصاری سامانی» در هشتاد و پنجمین نشست کانون تفکر اقتصاد دانشگاه یزد که با موضوع تکمیل گزارش وضعیت کسب‌ و کار در استان یزد به ‌صورت مجازی برگزار شد، اظهار کرد: بررسی شاخص‌های فضای کسب‌ و کار در استان یزد نشان‌دهنده ناهماهنگی و تناقض میان این شاخص‌ها و واقعیت‌های محیط اقتصادی است که تدوین بیانیه کانون در این باره را با چالش‌های جدی روبرو خواهد کرد.

وی افزود: هرچند آمارها نشان‌دهنده‌ وضعیت مطلوب استان یزد در شاخص‌هایی چون امینت سرمایه‌گذاری بوده اما بررسی شاخص‌های دیگری چون فقر، توزیع درآمد و بیکاری بیانگر ناسازگاری این شاخص‌هاست و به همین دلیل در بیانیه پیش رو سعی شده است علاوه بر اشاره به این موارد با ارایه راهکارهایی در جهت بهبود وضعیت اقتصادی استان یزد و رسیدن به عدالت اجتماعی گام برداشت.

دبیر کانون تفکر اقتصاد دانشگاه یزد بیان کرد: بررسی‌های شاخص‌های توسعه حاکی از آن است که هر چند استان یزد در شاخصی چون دسترسی به حامل‌های انرژی در سطح کشور بهترین جایگاه را دارد اما در مقابل شاخص‌هایی چون تأمین اعتبارات، بی‌ثباتی قوانین و قاچاق کالا پایین‌ترین نمره را به خود اختصاص داده است.

وی گفت: البته این در حالی است که این شاخص‌ها بیش از آن که استانی یا منطقه‌ای باشند، ملی بوده و تفاوت کمی بین استان‌ها نیز وجود دارد.

انصاری سامانی در بخش پایانی صحبت‌هایش عنوان کرد: پایش‌ مشکلات در حوزه کسب‌ و کار استان یزد، نشان‌دهنده این است که بزرگ‌ترین چالش این حوزه در بعد قانون‌گذاری و نرم‌افزاری بوده که تغییر آن هزینه‌های اجتماعی زیادی به همراه خواهد داشت.

«مرتضی محمودی» عضو هیات علمی دانشگاه امام جواد (ع) نیز مفهوم رشد پایدار را مدنظر قرار داد و اظهار کرد: یکی از مباحث اساسی و کلیدی در اقتصاد منطقه‌ای مفهوم رشد پایدار بوده که خود به شاخص‌ مهم دیگری همچون ابزارهای تأمین مالی وابسته است.

به گفته وی، پیش‌نیاز نیل به رشد و توسعه اقتصادی یافتن منابع مالی برای بخش‌های مختلف اقتصادی است و این امر از مسیرهای مختلفی چون بودجه، منابع بانکی، سرمایه‌گذاری خارجی و بازار بورس صورت می‌پذیرد بنابراین اولین و بدیهی‌ترین گام، تعیین سهم هر کدام از این منابع بوده که متأسفانه این مساله در استان یزد مورد مطالعه قرار نگرفته است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به مصوبات شورای خدمات سرمایه‌گذاری استان یزد در رابطه با سرمایه‌گذاری‌های پاک، گفت: از آنجایی‌که ظرفیت حقیقی استان یزد در این بخش به‌ واسطه موقعیت جغرافیای آن بسیار بالاست، حمایت از صنایع پاک از ضرورت‌های اجرایی در راستای توسعه پایدار در این استان محسوب می‌شود.

محمودی در ادامه اظهار کرد: روند سرمایه‌گذاری‌های سال‌های اخیر در استان یزد نشان از مغفول و معطل ماندن ظرفیت‌های این استان در حوزه انرژی‌های پاک است بنابراین اولین گام در این زمینه شناسایی ظرفیت‌های موجود است تا بتوان با جذب سرمایه‌گذاری و فعال‌سازی آن‌ها به نتیجه مطلوب دست‌ یافت.

عضو هیات علمی دانشگاه امام جواد(ع) گفت: نیروی انسانی ماهر، موقعیت جغرافیایی و جایگاه مناسب این استان در زمینه‌های علمی و صنعتی استان یزد را به یکی از استان‌های مستعد کشور برای سرمایه‌گذاری در این حوزه تبدیل کرده است لذا تدوین مدلی برای جذب این‌گونه سرمایه‌گذاری‌ها در این استان ضرورتی بوده و تاکنون به آن پرداخته نشده است.

«امیر شریف یزدی» مدیر مرکز پژوهش‌های خورشیدی استان یزد هم از اهمیت اقتصاد غیرپولی و جایگاه روبه رشد آن سخن به میان آورد و گفت: این نوع اقتصاد مبتنی بر تأمین نیازها از طریق کمترین مقدار پول در گردش است و ارتباط غیرخطی و کمی با پول پیدا می‌کند.

شریف یزدی اضافه کرد: برخلاف اقتصاد پولی که تخصص محور بوده، اقتصاد غیر پولی بیشتر بین‌رشته‌ای و به نیاز نهایی نزدیک‌تر است، بنابراین با حداقل سرمایه می‌توان آن را تأمین کرد.

به گزارش یزد آگاه و به نقل از روابط عمومی دانشگاه یزد، تأکید بر اهمیت ابزارهای تأمین مالی و نقش آن در بهبود فضای کسب‌ و کار، ضرورت رفع موانع موجود در حوزه اعتبارات بانکی، لزوم جذب و گسترش سرمایه‌گذاری‌های پاک در استان یزد و تأکید بر اهمیت اقتصاد غیر پولی و نقش آن در بهبود اقتصاد استان از مهم‌ترین محورهای مطرح‌ شده در این نشست بود.

برچسب‌ها:, , , , ,

دیدگاهتان را بنویسید